El Parc Temàtic del Immigrant

 En Noticias

«Paradoxalment, la vida del turista és molt suportable, fins i tot agradable, pel fet de tenir a la vista l’existència alternativa del vagabund, una alternativa invariablement esgarrifosa. En un sentit també paradoxal, els turistes han posat molt d’interès a representar l’alternativa de la manera més terrible i execrable possible. Com menys apetible és el destí del vagabund, més saborós és el periple del turista. Com pitjor la situació del vagabund, millor és la sensació de ser turista. Si no hi hagués vagabunds els hauríem d’inventar…»

BAUMAN, Z (1998) [2001] “Turistas y vagabundos”. A: La globalizació. Conseqüències humanes. Ed. Universitat Oberta de Catalunya, BCN (p.140)

Si a Gran Scala ens podrem endinsar al fabulós món dels espies, a Ixmiquilpan, Mèxic, van més enllà en la pugna pel premi al simulacre del any. Burla a la Migra és el nom d’un dels jocs que el Parque EcoAlberto proposa als seus visitants. La cosa va més o menys així: per 150 pesos, pots formar part d’un grup de espaldas mojadas en el intent de creuar la frontera que separa Mèxic dels Estats Units i passar la nit ocultant-te al bosc i fugint de la border patrol i els chaneques. Que el parc EcoAlberto es situï més aviat al centre de Mèxic no es impediment per recrear amb tot detall el recorregut i perills de la travessia.
La noticia ja és de fa uns mesos, però no te desperdici. No és la primera vegada que a algú si li acut la idea de crear un joc de mal gust sobre la frontera que separa aquests dos països.

En aquest món de ficció, els nens i els borratxos sempre diuen la veritat.
I pels que provin de passar a l’altre cantó, però de veritat, el govern mexicà publica des de fa un parell d’anys una guia per fer-ho bé. La Lonely Planet de la immigració.

P.D.
Serà que no hi han jocs sobre turisme….
i sobre com eliminar turistes!

Ultimas entradas
Contactanos

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Introduce tu búsqueda y pulsa Enter para buscar